INTEGRITETSPOLICY

Uppdaterad 24e maj, 2018

Gottbox är måna om våra kunders personliga integritet. Ta gärna några minuter av din tid och läs igenom denna text som förklarar vilka personuppgifter vi sparar, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Hejpack AB (”Gottbox”, ”vi” eller ”oss”) äger de personuppgifter som samlas in via eller i samarbete med www.gottbox.com och alla associerade webbsidor (”hemsidan”).

Läs även våra Användarvillkor.

Personuppgiftsansvar
Hejpack AB
Organisationsnummer: 5590987979
Adress: Hejpack AB
Kungsladugårdsgatan 113A
414 76 Göteborg

Vilka personuppgifter samlar vi?
Vi samlar personuppgifter i samband med att du tillhandahåller dessa direkt till oss och genom användning av vår hemsida. Det kan vara:

● Information du tillhandahåller när du använder vår hemsida www.gottbox.com (t.ex. namn, kontaktuppgifter, produktrecensioner, och information du anger på din sida).
● De uppgifter du lämnar till oss i formulär på webbplatsen Gottbox.com, t.ex. genom att registrera dig, ansöka om prenumeration, lägga upp material eller ansöka om andra tjänster.
● Uppgifter om köp du gör via hemsidan och om fullgörelse av dina beställningar.
● Korrespondens du haft med oss (t.ex. om du kontaktat kundservice eller interagerat med oss via sociala medier).
● Information du tillhandahållit när du deltagit i tävlingar eller besvarat enkäter.
● Information vi samlat in automatiskt via cookies eller andra tracking-verktyg (t.ex. vilka webbsidor du besökt och om du klickat på någon länk i vårt nyhetsbrev). Vi kan också samla information om vilken enhet du använt för att besöka vår hemsida.
● Annan information du anger när du besöker vår hemsida, t.ex. var du befinner dig när du besöker vår hemsida, detta under förutsättning att du ger ditt godkännande till detta.

Om du dessutom handlar i vår butik kan vi kombinera information du tillhandahåller i butik (t.ex. om du gör ett köp eller anmäler dig till vårt nyhetsbrev) med informationen ovan.

Hur använder vi dessa uppgifter?

Beroende på hur du använder vår hemsida, hur du interagerar med oss, och vad du tillåter oss att ta del av, inbegriper syftet med vilket vi samlar in dessa uppgifter:

● Att kunna genomföra din beställning och behålla ditt konto på vår hemsida. Gottbox samlar in och behandlar de uppgifter som du frivilligt lämnar till Gottbox när du skapar och använder ett konto. Din e-postadress är ditt inloggningsnamn och används även för att Gottbox ska kunna hjälpa dig att återställa ditt lösenord. Som kontoinnehavare lämnar du också ditt telefonnummer så att våra fraktleverantörer kan skicka sms-avier när dina beställlda produkter kommit till ett ombud. Som kontoinnehavare godkänner du även att Gottbox kan kontakta dig på din registrerade e-postadress för att ta del av aktuella erbjudanden för Gottbox medlemmar. Behandlingen baseras på en intresseavvägning som laglig grund, där Gottbox berättigade intresse är att det är nödvändigt att behandla uppgifterna för att erbjuda denna tjänst.
● Att hantera och besvara frågor och mejl som inkommer till vår kundservice.
● För att förbättra och bibehålla kvaliteten på vår hemsida, samt övervaka användandet på densamma.
● För att skicka reklam i de fall du godkänt detta eller i övrigt är tillåtna att göra så.
● Av säkerhetsskäl, t.ex. för att utreda bedrägeri samt vid behov för att skydda oss eller våra underleverantörer.
● För att följa våra juridiska och regelmässiga skyldigheter.

Vi hänvisar till följande rättsliga grunder, lydande under dataskyddslagen, gällande vår rätt att hantera dina personuppgifter:

● Eftersom det är nödvändigt att hantera personuppgifter för att upprätta ett avtal med dig, eller förbereda ett avtal med dig (t.ex. använder vi dina personuppgifter för att utföra betalning och genomföra köp när du lägger en beställning hos oss).
● Eftersom vi har mottagit ditt godkännande (t.ex. när du kontaktar vår kundservice, när du lägger till information om dig i din profil eller när du godkänner att vi skickar reklam till dig).
● Eftersom det ligger i vårt rättsliga intresse som e-butik att upprätthålla och tillhandahålla våra tjänster. Vi vill alltid veta mer om våra kunders behov och önskemål för att kunna erbjuda bästa möjliga produkter och kundupplevelser.

2. Marknadsföring

När du registrerar dig som prenumerant på Gottbox ber vi dig om godkännande till att få skicka mejl till dig, både angående din prenumeration men även andra mejl så som vårt nyhetsbrev med tips, nyheter inom Vegobranchen och på Gottbox, erbjudanden, recept och rabatter.

Dessa mejl skickas till dig även efter att du avslutar din prenumeration på Gottbox, men du kan när som helst välja att avanmäla dig på nyhetsbrevet genom att klicka på länken ”avanmäl” i mejlutskicken.

Om du avanmäler dig från vårt nyhetsbrev kan vi fortfarande komma att kontakta dig med serviceinformation (t.ex. beställnings- och leveransbekräftelse, hjälp med beställningsförsök som misslyckats och information om dina rättigheter).

Du kan också exponeras för reklam för oss på andra hemsidor samt sociala medier. Dessa annonser kan vara skräddarsydda för dig genom insamlande av data via cookies (som registrerar din surfhistorik, vilket möjliggör för oss att skapa annonser åt personer som besökt vår hemsida). Om du ser annonser på sociala medier kan det bero på samarbeten med användare på sociala medier med följare som matchar den demografiska profilen för våra kunder. I vissa fall kan denna marknadsföring innefatta att du delar din e-postadress med detta nätverk.

3. Cookies

När du använder vår webbplats kan det hända att personuppgifter samlas in via t.ex. cookies. Detta görs dock endast via ett separat samtycke. Då lagras informationen om din användning och vilka sidor som besöks. Det kan vara teknisk information om din enhet och internetuppkoppling såsom operativsystem, webbläsarversion, IP-adress, cookies och unika identifierare. Vid besök på våra webbplatser där våra tjänster tillhandahålls, kan olika tekniker användas för att känna igen dig i syfte att lära oss mer om våra användare. Detta kan ske direkt eller genom användning av teknik från tredje part.

Vi använder även kakor för att förbättra och anpassa vår webbplats. Kakor hjälper oss bl.a. att; (a) uppskatta mängden besökare och deras användningsmönster, (b) spara information om dina inställningar, tex om du vill ha nyhetsbrev, vilket språk som skall användas, (c) anpassa Webbplatsen efter dina önskemål, val och intressen, (d) öka hastigheten på dina sökningar, och (e) känna igen dig när du återvänder till sidan och se till att du är inloggad tills du väljer att logga ut.

4. Vem får tillgång till denna information?

Vi delar med oss av kunders personuppgifter till underleverantörer enligt följande:

● Med våra underleverantörer och företag som utför tjänster till oss, t.ex. betalningsprocessorer, distributionsbolag, lager och fraktbolag.
● Med våra företagsrådgivare och jurister.
● Med underleverantörer som arbetar för att förebygga och upptäcka förekomsten av bedrägeri.
● Med polis eller andra statliga myndigheter, t.ex. för att rapportera bedrägeri eller i enlighet med en tvingande begäran.
● I de fall vi säljer någon del av vår verksamhet kan personuppgifter om våra kunder synliggöras för en potentiell köpare. I så fall kommer vi ta till rimliga åtgärder för att säkerställa att köparen lyder under villkoren i integritetspolicyn.
● I andra sammanhang där vi har ditt medgivande till det eller i övrigt enligt lag har rätt att göra så.

Dessa mottagare har endast rätt att behandla dina personuppgifter för Gottbox räkning i samband med att de utför en tjänst för Gottbox. Gottbox vidtar alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att din data hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå vid överföring till, eller delning med, sådana utvalda tredje parter. För att fullgöra tjänsten kan Gottbox komma att dela dina uppgifter så som namn, adress och telefon till distributionsbolag och lager.

5. Förvaring och lagring

Vi anlitar underleverantörer baserade i hela världen. Därav kan dina personuppgifter komma att hanteras i länder utanför Europa, inklusive länder där du har lägre grad av rättsligt skydd avseende dina personuppgifter än i ditt hemland. Om vi skickar personuppgifter utom europeiska ekonomiska samarbetsområdet kommer vi, vilket vi enligt lag är tvingade till, att säkerställa att dina integritetsrättigheter är adekvat skyddade, allra helst enligt EU:s standardmässiga avtalsklausuler.

Vi kommer att behålla dina personuppgifter så länge vi behöver dem i enlighet med ovan angivna syfte, vilket innebär att varaktigheten kommer att variera beroende på dina interaktioner med oss. Om du till exempel genomfört ett köp hos oss kommer vi att behålla dina uppgifter så länge som krävs av fakturerings-, skatte- och försäkringsskäl. Vi kan också komma att bevara korrespondens med dig (exempelvis om du lämnat klagomål på en produkt) så länge som behövs för att skydda oss från rättsliga krav. När vi inte längre har behov av att spara information kommer vi att radera den. Observera att vi kommer att spara din e-postadress även i det fall du avanmäler dig från vårt nyhetsbrev, detta för att säkerställa att vi inte skickar nyhetsbrevet till din adress framöver såvida du inte kontaktat oss och bett oss radera den.

6. Säkerhet

Vi försäkrar att data som lämnar vår hemsida är krypterad. Denna process involverar konvertering av information eller data till kod för att förhindra obehörig åtkomst. Vår hemsida följer detta regelverk och begagnar sig av säkra metoder för att säkerställa skydd av alla kreditkortstransaktioner. Krypteringsmetoder såsom SSL används för att skydda personuppgifter som skickas till eller från vår hemsida över säkra kommunikationskanaler. Samtidigt som vi gör allt i vår makt för att alltid skydda personuppgifter på vår hemsida kan vi inte garantera skydd och integritet för uppgifter på vår hemsida.

Barn - vår hemsida är inte avsedd för, och bör inte användas av, barn under 18 års ålder. Vi samlar inte medvetet personuppgifter om barn under 18 års ålder.

7. Dina rättigheter

Du har vissa rättigheter gällande dina personuppgifter, inklusive rätt att komma åt dem, förflytta dem, ändra dem och begära att vi raderar alla dina personuppgifter. Du har även rätt att göra invändningar mot Gottbox behandling av personuppgifter.

Vi kommer följa alla önskemål för att utöva dina rättigheter i enlighet med gällande lagstiftning. Observera dock att det finns begränsningar i dessa rättigheter, och att det kan finnas omständigheter då vi inte har möjlighet att följa dina önskemål.

För att lämna önskemål om dina personuppgifter, eller om du har frågor rörande dina personuppgifter, ber vi dig kontakta oss med hjälp av kontaktuppgifterna nedan. Du har också rätt att kontakta din lokala tillsynsmyndighet med frågor om dataskydd. För fullständig information om dina rättigheter, vänligen se avsnitt 3-5 i Dataskyddsförordningen.

8. Ändringar i integritetspolicyn

Gottbox förbehåller sig rätten att göra ändringar i denna integritetspolicy. Om sådana ändringar sker kommer detta att aviseras i Gottbox kanaler och på annat sätt Gottbox finner lämpligt.

9. Tredjepartswebbplatser

Webbplatsen kan innehålla länkar till webbplatser som drivs av en av våra partners, annonsörer eller koncernbolag eller av annan tredje part. Observera att dessa webbplatser kan ha egna integritetspolicys och att vi inte ansvarar för dessa. Läs dessa integritetspolicys innan du lämnar personuppgifter till sådana webbplatser.

10. Kontakta oss

Du kontaktar vår support på [email protected]