Köpvillkor

Tillämpning och Konsumentskydd
1.1 De här Allmänna villkoren (”Villkoren”) är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med Hejpack AB, nedan kallat Gottbox. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp på Gottbox.com.

Priser och Avgifter
2.1 De priser som anges på Gottbox.com anges inklusive mervärdesskatt (moms). Priserna inkluderar fri frakt inom Sverige. Särskilda avgifter kan tillkommer för fakturaupplägg, paket som beställs mot Postförskott/Efterkrav samt för outlösta paket. Priset för en Prenumeration består vanligen av en återkommande periodisk avgift (t.ex. en månadsavgift, kvartalsavgift eller halvårsavgift).

Uppsägning och automatisk förlängning
3.1 Både du och vi får, utan angivande av skäl, säga upp en 3-, 6- eller 12- månaders Prenumeration till upphörande före utgången av den då gällande prenumerationsperioden. Avslutas inte Prenumerationen inom denna tid förnyas den automatiskt med samma löptid som tidigare, dvs. en ny prenumerationsperiod om månatlig, 3, eller 6 månader. Löpande prenumerationer kan sägas upp när som helst med en månads uppsägningstid.

3.2 Du säger upp Prenumerationen på Ditt konto. Du får sedan en bekräftelse skickad till din e-postadress. Prenumerationen förnyas den 1:a i månaden, så din prenumeration måste avslutas senast den sista i månaden före om du inte vill ha nästkommande månadsbox. Genom Prenumerationen förbinder du dig att betala den periodiska avgiften fram till Prenumerationens upphörande.

3.3 Den första periodiska avgiften utgår i samband med din ansökan om Prenumeration och efterkommande avgifter utgår vanligtvis den 1:a varje kalendermånad. Om Prenumerationen inte avslutas inom avtalad tid så förlängs den med ytterligare 1 månad eller 3 månader beroende på vilken prenumeration som är beställd.

3.4 Om du inte säger upp Prenumerationen i enlighet med 3.2 förlängs Prenumerationen automatiskt till det då gällande ordinarie priset för aktuell Prenumeration (exklusive eventuella rabatter).

Upprättande av avtal om köp
4.1 Gottbox varor beställs via gottbox.com. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa Villkor. Gottbox ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.

Betalning
5.1 Gottbox är SSL-certifierade vilket gör det enkelt och säkert att beställa vår produkter. Du betalar med ditt betal/kreditkort.

5.2 Betalning ska ske genom kredit- eller betalkort (Visa eller Mastercard) eller PayPal. Du godkänner att vi får debitera de periodiska avgifterna från ditt kredit, betalkort eller PayPal-konto utan ytterligare godkännande fram till dess du byter betalningssätt och/eller uppdaterar dina betalningsuppgifter via ditt konto på Webbplatsen.

Kortbetalning
6.1 Kortbetalning kan ske med Visa & MasterCard. Kortnummer, kortets giltighetstid, CVC-kod samt för vissa kort även 3D Secure-koden ska anges. Vid kortbetalning använder Gottbox kryptering för att säkerställa tryggheten i samband med kortköp.

Leverans
7.1 Efter ingången Prenumeration kommer en Box att levereras en gång varje kalendermånad. Beroende på när under en kalendermånad din ansökan om Prenumeration inkommit, kommer den första Produkten att levereras under samma kalendermånad eller nästa.

7.2 Gottbox.com använder fraktalternativet Varubrev, där varorna skickas till brevlådan eller närmaste utlämningsställe för Posten (om boxen inte får plats i brevlådan). När paketet finns för uthämtning skickas ett sms-avi med information om löpnummer och pinkod till det mobiltelefonnummer som angivits vid beställningen, alternativt ett email till e-postadressen som angivits. Vid uthämtning av försändelse ska giltig ID handling uppvisas.

7.3 Gottbox administrerar och skickar paketen runt den 25:e varje månad. Om en försändelse mot förmodan blir försenad kommer du kontaktas av kundtjänst. Givetvis har du då också alltid rätt att häva köpet. Detta omfamnar de fall då Gottbox ej kunnat administrera varan i tid, men ej i de fall då tredjepart Posten eller DHL orsakat förseningen.

7.4 Om en Box tar slut förbehåller vi oss rätten att inte leverera någon Box den aktuella kalendermånaden. Det kommer i så fall inte heller att utgå någon avgift för den månaden.

Outlösta Paket/Försändelser
8.1 Paket som inte har hämtats ut inom fjorton (14) dagar återsänds till Gottbox.com. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Ångerrätt
9.1 Du som konsument får enligt lag ångra dig inom 14 dagar (”Ångerfristen”) från den dag du mottar den första Boxen för den aktuella Prenumerationen, eller, vid köp av en enskild box, denna box. Vill du under denna tid returnera din vara för byte eller återköp står du för själv för returfrakten tillbaka till oss. Ångerrätten gäller under förutsättning att varan hålls i väsentligen oförändrat skick.

Reklamation
10.1 Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Gottbox eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Gottbox har givit, kan varan returneras. Reklamation kan ej göras med hänvisning till INCI listan (innehållsförteckning alla produkter som säljs i EU måste ha). Ni ombeds läsa INCI listan innan ni gör er beställning.

10.2 Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till Gottbox ska göras inom skälig tid, dock senast inom en månad. Du står själv för returfrakten tillbaka till oss.

Retur
11.1 Vid retur står du för risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. Varan ska vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning, samtliga etiketter ska sitta kvar. Det är viktigt att ytteremballage används och försluts på ett sätt så att innehållet inte riskerar att förstöras.

11.2 Förseglingen får inte vara bruten, varor med bruten försegling kan inte returneras. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav. Du står själv för returfrakten tillbaka till oss. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom trettio (30) dagar från det att Gottbox tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto, ej kontant.

11.3 För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och Gottbox rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp. För information eller hjälp kontakta Gottbox kundtjänst.

Retur av kampanjvaror
12.1 Om köpet returneras värderas returnerade varor till köpeskillingen minus rabatten. Vid byten sker ingen omräkning av den ursprungliga grunden för gåvan eller rabatt. Gåvan eller rabatt kan inte överföras till annat köp och kan inte tillgodoräknas vid byte till annan vara.

Transportskador
13.1 Gottbox ansvarar för varor som skadats eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid, dock senast inom en månad. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. Gottbox rekommenderar att du anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och därefter kontaktar Gottbox kundtjänst.

Force Majeure
14.1 I händelse av omständigheter som står utanför Gottbox skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som Gottbox rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

Personuppgifter
15.1 Gottbox ansvarar för att de personuppgifter som lämnas i samband med köp hanteras i enlighet med Personuppgiftslagen. Genom godkännande av köpeavtalet med Gottbox samtycker du till att dina uppgifter sparas, för att kunna behandla din order och genomföra köpet, underlätta vid kommande köp, möjliggöra uppdatering av din orderstatus samt för utskick av erbjudanden från Gottbox (Hejpack AB) eller partners till Gottbox. Du kan också när som helst ta tillbaka ditt samtycke till att få erbjudanden.

Produktinformation
16.1 Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus förbehåller sig Gottbox att korrigera detta i efterhand. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är Gottbox inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.

Omdömen
17.1 Genom att lämna omdömen kring produkter på Gottbox ger du också Gottbox rätten att publicera dem på online samt i andra kanaler och medier.

Övrigt
18.1 Vi följer Allmänna reklamationnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist.

18.2 För frågor kring innebörden av dessa Villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med Gottbox kundtjänst. Kontaktuppgifter till kundtjänst finner du på Gottbox.com.

18.3 Allergiinformation: Produkterna i Gottbox är enligt den information vi får från leverantörerna veganska. På en del produkter kan det stå att de “kan innehålla spårämnen av ägg eller mjölk” då de kan vara framställda i fabriker som hanterar ägg och mjölk. Vi följer dock rekommendationerna som Vegan Society anger, där orden “kan innehålla spår”/”May contain traces” enbart står som en varning för allergiker.

Sekretessvillkor
19.1 När du handlar hos Gottbox.com eller anmäler dig till vårt nyhetsbrev visar du inte bara vilken god smak du har utan gör även ett tryggt, skyddat köp/val.

19.2 Vi ber dig att ange ditt namn, mailadress, lösenord, adress, postnummer och telefonnummer. IP-adress kan också registreras för att autentisera användare.

19.3 Vi använder din information för att skicka ut nyhetsbrev och uppdateringar angående vår hemsida, speciella erbjudanden och tävlingar. Dina kontaktuppgifter kan användas för marknadsföring, undersökning eller annan funktion till hemsidan.

19.4 Vi använder cookies för att spåra referensinformation, bekräfta användar-autentisering och i marknadsföringssyfte.

19.5 Vi säljer, byter eller på något sätt överför/delar aldrig till utomstående parter din personliga information. Detta inkluderar ej betrodd tredje part som hjälper oss att driva vår hemsida, bedriva vår verksamhet, eller service till dig, så länge dessa parter är överens om att hålla denna information konfidentiell och skyddad.

19.6 Vi delar din adressinformation till de transportföretag som levererar produkterna du köper från vår hemsida. Vi kan släppa din information när vi anser att det är nödvändigt i mån om att följa lagen, upprätthålla vår webbplatspolitik, eller skydda våra eller andras rättigheter, egendom eller säkerhet.

19.7 Icke-personlig användarinformation får lämnas till andra parter för marknadsföring, reklam, eller annan användning.

19.8 Som kund och/eller användare har du rätt att när som helst be oss ändra eller ta bort din personliga information.

Ditt Samtycke
20.1 Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår sekretesspolicy.

Ändringar av vår köp- och sekretesspolicy
21.1 Om vi beslutar att ändra våra köp- och/eller sekretessvillkor kommer vi att publicera dessa ändringar på denna sida. Det är ditt ansvar att kontrollera och återkomma till denna sida för att se om ändringar gjorts.

tidigare boxar
tidigare boxar